2009. január 31.

Matricafestés

Egy üvegmatrica-festett kép még a kezdetekből... :)

Gyermekies lelkületű, színes, vidám, kedves.... épp ezen tulajdonságai miatt leginkább egy baba/gyerekszobába tudom elképzelni.



Ezt a képet rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 30.

Aranyló képkeret

A következő, debütálásra váró munkám egy képkeret, amit a már jól ismert szalvétatechnikával készítettem el.

Ezek az arany színű mintával díszített szalvétacsíkok egy icipici "művészies" hangulatot kölcsönöznek ennek képkeretnek. A fa alapanyagot hihetetlen módon elegánssá teszi a díszítés.



Ezt a képkeretet rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 29.

Üvegtál egy kicsit másképp

Mint azt már egy korábbi post-omban is írtam, az alább bemutatott üvegtállal nagyon szeretek dolgozni.
Most egy kicsit másabb módszerrel elkészített tálkát szeretnék megosztani Veletek.

A technika most is a decoupage (antik hatással), viszont most nem a tál "hátulsó", hanem a fenti felületén dolgoztam. Mint azt talán már sejtitek, kedvelem a barna, melegséget sugárzó színvilágot. Ennek jegyében született meg az alábbi munkám is.

Alkotásomat az ősz, a meghitt borozgatások, a pincék hangulata ihlette meg. Nagyszerű kiegészítője lehet egy barátokkal, szeretteinkkel eltöltött borozgatós, beszélgetős, borús őszi estének... akár a borozás kellékeként mint pl. sajttál, vagy pogácsás tányér, vagy akár "csak" a hangulat díszítőelemeként.

Fogadjátok szeretettel... :)



Ezt az üvegtálat (egyedi igények alapján) rendelésre elkészítem.

2009. január 27.

Fénylő csillag

Ismét egy kis csillogást szeretnék elvinni Hozzád!

A képen bemutatott Swarovski gyöngyökből fűzött medált pár nappal ezelőtt készítettem és nagyon megszerettem. :)
Szerintem nagyon tetszetős és akár alkalmi viseletként is tökéletes. A színvilága pedig magával ragadó!

A dekoltázs nagyszerű éke lehet! :)



Ez a Swarovski medál megvásárolható (3 200 Ft), vagy rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 26.

Karácsonyidéző

Terítéken a dekupázsolt csillagmécsestartók....
Mind két mécsestartó alapozásához matt pasztellkék színt használtam, és különböző angyalkás szalvétamintákkal díszítettem őket. A magasabbik "tetejét" kis csillag matricákkal is gazdagítottam.
Nagyszerű hangulatot idéznek az Ünnepekhez!



Ezeket a mécsestartókat rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

Díszdobozok

Kanyarodjunk vissza egy kicsit a decouopage technikához!

A mai napon két, méreteiben különböző faforgács alapanyagú díszdobozkát szeretnék megosztani Veletek, melyeket virágmintákkal díszítettem.
Az egyik dobozka fiatalosabb, zsengébb, míg a másik érettebb hangulatot hordoz magában - köszönhetően a kialakított színviláguknak.

Ezeket a díszdobozokat használhatjuk akár nagyon dekoratív "csomagolásként", de nagyszerű ajándék önmagában is!



Ezeket a díszdobozokat rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem. A barna alapú diszdoboz meg is vásárolható (700 Ft).

2009. január 24.

Egy kis üvegfestés

Az üvegfestés a legelső technika, amivel foglalkoztam, és a most bemutatásra kerülő üvegtál az első üvegfestéseim közé tartozik.
Sajnos, nagyon sok üvegfestett és matricafestett munkámról nem készült kép - ezek nagy részét elajándékoztam -, így azokat nem tudom megosztani Veletek.
Ezt az üvegtálat is még anno Édesanyámnak ajándékoztam valamilyen alkalomra.

Ezt a zöld tálalótálat ezüst kontúrral díszítettem; a közepére festett rózsa színét pedig fehér, illetve piros üvegfesték használatával kevertem ki a rózsaszínre.



Ezt a tálat rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 23.

Swarovski ékszer lila köntösben

Most pedig hajózzunk az ékszerkészítés vizeire!
Ezzel a technikával már jó pár hónapja szemeztem, meg is vettem egy-két oktató füzetecskét, de valahogy csak nem kezdtem neki. Mindig valami visszatartott. Sokféle alapanyag, különböző kellékek és persze sok-sok türelem szükségesek az ékszerkészítéshez. Valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy beszerezzem a "hozzávalókat".
És aztán mint mennyből a villámcsapás.... egyszer csak nekiültem és elkészítettem életem legelső gyöngyékszerét. Most ezt szeretném megmutatni Nektek.
Ez a nyakék azóta is az egyik kedvencem, szeretem ezeket a színeket, meg hát még is csak ez volt az első. :)
Ezt nem ajándékoztuk el senkinek, nem karácsonyi ajándéknak készült, ez "csak úgy" megszületett. Ha valakinek megtetszik, hát, szabad a gazda. Meg lehet venni!



Ez a nyakék megvásárolható (2 500Ft), vagy rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 22.

Mondj véleményt!

Kérlek, mondd el véleményedet a bemutatott munkáimról. Minden "post" végén találsz egy "Vélemények" bekezdést "tetszik, nem igazán tetszik, szuper" választási lehetőségekkel.

Neked csak egy kattintás, nekem viszont fontos visszajelzés!

Köszönöm!

Poháralátét virágokkal

A következő munkám, amit szeretnék megosztani Veletek egy poháralátét "készlet". Szintén szalvétatechnikával készült. Ezzel a faalappal is nagyon szerettem dolgozni, mert rengeteg lehetőség rejlik benne. El lehet készíteni antik hatásúra, vagy akár natúron hagyni és úgy díszíteni, le lehet festeni az alátéteket különböző színűekre, használhatunk visszafogottabb pasztell színeket vagy akár rikítóbb, modern színeket, és még sorolhatnám az ötleteket...

Itt az alátétek tartóját antik hatásúra festettem - a repedésekben meleg narancssárga színt, fedőszínnek meg matt fehéret használtam-, az alátéteket pedig meghagytam natúron, nem festettem be őket. Az alátéteket különböző szalvétamintákkal díszítettem. A képeken nem látszik sajnos, de az alátétek mind két oldala "dekupázsolt". És végül - a tartósság érdekében - matt lakkal átkentem minden alátétet és a tartót.



Ezt a poháralátét-készletet rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

2009. január 21.

Kreativitás szívvel-lélekkel

Ajándékozz szülinapra, névnapra, keresztelőre, házassági évfordulóra, esküvőre, különféle ünnepekre, évfordulókra vagy "csak úgy" kreatív ajándékokat!
Egyedi igények alapján elkészítem elképzelésedet!

Antik hatású üvegtál

Hát, akkor bele is kezdek!
Elsőnek az egyik kedvencemet, egy üvegtálat választottam, még pedig azért, mert a lehetőségek széles tárházát hordozza magában ez az egyszerű üvegtál. Nagyon szeretek veledolgozni. Szerintem nagyon dekoratív, és nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Bármilyen mintát és bármilyen színvilágot el tudok hozzá képzelni.
Most is épp egy ilyen tálat készítek, ami ha majd elkészült kap egy akasztót is. Kipróbálom, hogy hátha falidíszként is használható.

A jelenleg bemutatott üvegtál decoupage technikával készült. Az alapszínhez matt "Ivory"-t, a repedésekben pedig pasztell "bambuszt" használtam.



Ezt az üvegtálat rendelésre (egyedi igények alapján) elkészítem.

Kedves Leendő Olvasóm!

A mai nappal elindítom útjára blogomat! :)

A blog azért kapta az "Alkotó világ" címet, mert az általam különféle technikákkal elkészített alkotásaimat szeretném bemutatni Nektek. Kezdetben a már elkészült tárgyaimat fogom megjelentetni, majd azokat folyamatosan bővítem a jövőben elkészítésre kerülő tárgyakkal.

Maga a blog elindításának ötlete pedig onnan jött, hogy...
Már pár éve szemeztem a kreatív technikákkal, de valahogy soha nem kapott el annyira a "hév", hogy hosszabb távon is foglalkozzam vele. Aztán elérkezett 2008 ősze és elkezdődött az agyalás, hogy kinek mit is adjunk karácsonyra. És ekkor kipattant az isteni szikra a fejemből! :)
Mindenkit egy általam saját kezűleg elkészített ajándékkal leptünk meg.
Úgy gondolom, hogy annál nagyobb és értékesebb ajándékkal nem lehet senkit sem meglepni, mit hogy egy szívvel-lélekkel elkészített ékszert, tárgyat, ajándékot adjunk neki.

Gyorsan elsajátítottam a decoupage (szalvétatechnika) technika, és az ékszerkészítés (Swarovski gyöngyökből) alapjait, ezzel is kiegészítve a már eddig alkalmazott üvegfestés és matricafestés technikákat. Azóta is ezen "tudományaimat" fejlesztem, amit nagyon-nagyon élvezek!

Azt hiszem, hogy végre rátaláltam arra a tevékenységre, ami igazán belőlem szól, ami Én vagyok.
Ezeket a "kis darabkáimat" szeretném megosztani Veletek, remélve, hogy Ti is találtok számotokra tetszetős alkotásokat. :)

Itt szeretném kérni Tőletek, hogy majd értékeljétek a cikkben megjelentett tárgyat, hogy az hogyan tetszett Nektek? Minden "post" végén találtok egy "Vélemények" bekezdést - "tetszik, nem igazán tetszik, szuper" választási lehetőségekkel -, itt tudtok értékelni.

Szóval... mindenki SK készített ajándékot kapott karácsonyra. Azóta viszont nagyon kevés ihletem van sajnos, nincs akinek készíthetnék valami szépet. Így a blogom célja egyben az is, hogy az itt közzétett alkotásokat bemutatva ízelítőt adjak "tudásomból" és ha valami elnyerte a tetszéseteket, akkor lehet nekem jelezni és szíves-örömest elkészítek bármit, amit szeretnétek. Természetesen az egyedi igények és a "szívem-lelkem" alapján dolgozok, ami annyit jelent, hogy nem garantált, hogy pont úgy fog kinézni a megrendelt tárgy, mint az a blogban feltett képen látható.
Mint írtam én szívvel-lélekkel készítem a tárgyaimat, így sokszor én is csak a végén látom meg az eredményt. A másik oldala a dolognak meg az, hogy a figyelemebe veszem a megrendelő kéréseit.

Ha bármi megtetszik, vagy valamelyik tárgyam alapján valamiféle ötleted megszületik és azt szeretnéd megrendelni tőlem, csak jelezz a "Kapcsolatfelvétel" címszó alatt feltüntetett e-mail címen és mindent letisztázunk. Elmondod, hogy kinek, mit, milyen színvilágban, milyen alkalomra stb. szeretnél készíttetni, én elmondom ezek alapján az ötletemet, egyeztetünk, majd elkészítem és a végeredményt elküldöm fotón. Ha a fotó alapján tetszik és megegyezik az általad elképzeltekkel, megbeszéljük az átadás módját.

Tehát fogadjátok szeretettel az alkotásaimat.... :)

2009. január 20.

Juhéjjjj!

Megszületett életem első blogja!!!! :)))
Most már "csak" fel kell tölteni tartalommal....

Ezen az oldalon a jövőben az általam saját kezűleg elkészített "hétköznapi csodák" fognak megjelenni képekkel és egy kis szöveges leírással.